knpslkrnt_logo

Knpsl.Krnt.nl is gestopt

Ooit zijn we gestart in 2003 met onze toen zeer innovatieve service: www.knpsl.krnt.nl. We hebben in de loop van de afgelopen 12 jaar vele duizenden organisaties en professionals in de kunst en cultuur van informatie voorzien.

Door anders-denken over informatievoorziening hebben we als uitgever een strategische keuze gemaakt om te stoppen met de digitale knipselkrant cultuur. Destijds overgenomen van de Raad voor Cultuur als handmatige knip- en plakkrant, is de Knpsl.Krnt.nl al die jaren een belangrijke bron van geselecteerde informatie geweest. In totaal hebben we meer dan 46.000 artikelen verwerkt!

We gaan ons vaktijdschrift MMNieuws (tegenwoordig digitaal) en platform www.mmnieuws.nl verder ontwikkelen: Nog meer de verdieping op relevante thema’s zoeken en een Engelstalige variant ontwikkelen als platform van culturele dialoog.
Menno Heling
MM-Nieuws

Wat gebeurt er met de artikelen?

Alle 46.000 artikelen die sinds 2003 zijn gescand en gedocumenteerd leveren een schat aan informatie. Naast een beknopte samenvatting zijn ze voorzien van trefwoorden en thema’s, auteur, bron, datum, aantal woorden enzovoort. In een nieuwe online culturele KnipselBank worden ze doorzoekbaar op al deze kenmerken.

Het KnipselKrant-archief is geadopteerd door EM-Cultuur. Daarmee kunnen studenten en professionals uit de  kunst- en cultuursector voor onderzoek deze prachtige bron blijven inzien.

Alle (ex) abonnees en geïnteresseerden zullen we per e-mail op de hoogte stellen als de nieuwe KnipselBank beschikbaar is.

Erick de Boer
EM-Cultuur

Bedankt voor al het vertrouwen!

Share This